Με νομοτεχνική βελτίωση διορθώθηκε η γκάφα του υπουργείου οικονομικών με το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς

Με νομοτεχνική βελτίωση από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφαιρείται το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς από το σχετικο παράρτημα του σχέδιου νόμου και κατ΄ επέκταση απο το νέο υπερταμείο αξιοποίησης...

Με νομοτεχνική βελτίωση από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφαιρείται το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς από το σχετικο παράρτημα του σχέδιου νόμου και κατ΄ επέκταση απο το νέο υπερταμείο αξιοποίησης περιουσίας και έτσι δίνεται τέλος στην γκάφα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία το πρωί της Παρασκευής.

Όλα ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησε η λίστα του παραρτήματος που περιείχε τα ακίνητα που παιρνούν για αξιοποίηση στο νέο υπερταμειο και ανάμεσα σε αυτά υπήρχε και το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς, το οποίο σημειωτέων έχει περάσει στην κυριότητα του δήμου. Αυτό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με την δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη να επικοινωνεί με το ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας εξηγήσεις και με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε τα περι κυριότητας

“Η μεταβίβασή του Ειρηνοδικείου στο Δήμο Σουλίου έχει ολοκληρωθεί και ανήκει πλέον στην κυριότητά του αμετάκλητα” αναφέρει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο οποίος σημειώνει πως υπήρχε στο ν/σ καθώς την περίοδο της σύνταξής του, δεν είχε τυπικά ολοκληρωθεί για αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο όρος υπό αίρεση. «Κανένα θέμα λοιπόν», αναφέρει ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Θα πρεπει να σημειώσουμε πως η μεταβίβαση του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς ολοκληρώθηκε στις 01.04.2016 με την εξοφληση του ποσού, ενώ ειχε προηγηθεί στις  31.10.2015 η υπογραφή των συμβολαίων αγοράς απο την Σταυρούλα Μπραίμη. Στις 21 Απριλίου 2016 μετεγγράφει οριστικά στο υποθηκοφυλακείο.

In this article

Join the Conversation