Θανάσιμη απειλή πάνω από τα χωράφια

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή  πριν από λίγο στην ποταμιά στην κηδεία του είκοσι επτάχρονου Παναγιώτη . Εκατοντάδες κάτοικοι απο όλη την γύρω περιοχή συνόδευσαν το παλληκάρι στην τελευταία κατοικία. Τραγικά...

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή  πριν από λίγο στην ποταμιά στην κηδεία του είκοσι επτάχρονου Παναγιώτη . Εκατοντάδες κάτοικοι απο όλη την γύρω περιοχή συνόδευσαν το παλληκάρι στην τελευταία κατοικία. Τραγικά πρόσωπα οι γονείς του και τα αδέρφια του.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία με το άδικο και το απρόσμενο, αδυνατεί να βρει εξήγηση στο αδιανόητο που συνέβη. Ωστόσο στον τόπο που συνέβη το ατύχημα τα ίχνη που συνθέτουν  το δράμα είναι ακόμη εκεί. Σπασμένα καλαμπόκια, οι  μοιραίοι σωλήνες και κυρίως  τα καλώδια της ΔΕΗ  που στην κυριολεξία χάσκουν πάνω από τα κεφάλια μας. Στις δύο άκρες του χωραφιού δυο πανύψηλοι στύλοι της ΔΕΗ  αλλά σε απόσταση 100μ περίπου μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τα καλώδια χαλαρά να κάνουν μια τεράστια κοιλιά ακριβώς στο σημείο που ο Παναγιώτης βρήκε τραγικό θάνατο.

Το πώς και τι πραγματικά συνέβη θα το αναδείξει η έρευνα που διεξάγεται. Ομως με την πρώτη ματιά γίνεται φανερό πως  το γύρω δικτυο της ΔΕΗ βαράει διάλυση. Πλήθος από καλώδια που οδηγούν σε φωτοβολταικά και στάβλους εχουν χαλαρώσει και βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλό ύψος. Η απειλή για όσους εργάζονται από κάτω, θανάσιμη. Οι κάτοικοι με το δίκιο τους ανάστατοι. Μέχρι στιγμής καμια τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ δεν έχει επιληφθεί ουτε εχει ενημερώσει κανέναν για τίποτα.

Είναι παλλαϊκή απαίτηση πια εδω, η έρευνα να ολοκληρωθεί γρήγορα, να αποδοθούν ευθύνες, και να γίνουν έμμεσα οι κατάλληλες παρεμβάσεις πριν θρηνήσουμε καινούργια θύματα. Αυτό που συνέβη στον Παναγιώτη το άδικο και το τραγικό δεν γίνεται να ξανασυμβεί.

Η.Φ

In this article

Join the Conversation