Αρνητικά τα 2 πρώτα δείγματα που σχετίζονται με την Θεσπρωτία

Αναμένονται τα αποτελέσματα για άλλα 2 δείγματα

Αρνητικά είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, τα 2 πρώτα δείγματα που σχετίζονται με την Θεσπρωτία, με το πρώτο να αποστέλλεται από το νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ το δεύτερο αφορά Θεσπρωτό με το δείγμα να λαμβάνεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων .

Από την περιοχή της Θεσπρωτίας αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα από ακόμα δύο δείγματα που εστάλησαν εχτές για έλεγχο από το νοσοκομείο Φιλιατών.

Στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου:

Πανεπιστημιακό Γ.Ν Ιωαννίνων :
Ένα κρούσμα νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε σταθερή κατάσταση (το περιστατικό από το νοσοκομείο της Άρτας ).
Ένα κρούσμα, που ήταν θετικά διαγνωσμένο από τις προηγούμενες ημέρες, παραμένει νοσηλευόμενο στη Μονάδα Λοιμωδών σε σοβαρή κατάσταση.
Ένα νέο περιστατικό νοσηλεύεται στην Μονάδα Λοιμωδών και είναι υπό διερεύνηση.
Έχουν δοθεί επτά αρνητικές απαντήσεις από την 19-3-2020.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

Γ.Ν Ιωαννίνων Χατζηκώστα
Σήμερα 20/3/2020 στάλθηκαν πέντε δείγματα για έλεγχο.
Αναμένονται αποτελέσματα από τρία δείγματα που στάλθηκαν στις 19/3 και από ένα δείγμα στις 16/3
Όσες απαντήσεις έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι αρνητικές.

Γ.Ν Άρτας
Παρουσιάστηκε ένα ύποπτο κρούσμα για το οποίο έγινε άμεση κινητοποίηση, λήψη δείγματος και αποστολή στο Παστέρ, το οποίο και βρέθηκε αρνητικό.
Τα άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας. Μέχρι σήμερα ιχνηλατήθηκαν 45 άτομα που έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν σταλεί προς εξέταση 27 δείγματα, από τα οποία ένα βρέθηκε θετικό (ο νοσηλευόμενος στο ΠΓΝΙ), τρία είναι σε εκκρεμότητα και τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Γ.Ν Πρέβεζας
Έχουν ληφθεί δείγματα από δύο ύποπτα περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους. Το ένα είναι αρνητικό και αναμένεται απάντηση για το δεύτερο .

In this article

Join the Conversation