Μήνυμα του Γιάννη Καραγιάννη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο σημερινός διπλός εορτασμός, αποτελεί ημέρα ομοψυχίας, ελπίδας και αποφασιστικότητας. Χαρακτηριστικά, που σήμερα φαντάζουν περισσότερο από ποτέ, ως τα πιο αναγκαία για το έθνος.

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα ο Ελληνισμός πανηγυρίζει. Τιμά την ηρωική απόφαση των προγόνων μας για την έναρξη της Επανάστασης, σε μια μέρα ορόσημο για την Χριστιανοσύνη.  Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.

Η 25η Μαρτίου μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, αποτελεί για το Έθνος, ημέρα ομοψυχίας, ελπίδας και αποφασιστικότητας.

Τρία χαρακτηριστικά, που σήμερα φαντάζουν περισσότερο από ποτέ, ως τα πιο αναγκαία για το έθνος, με δεδομένη την κρίση τόσο του Covid-19, όσο και την κρίση στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας.

Οι σημερινές νέες ανάγκες κάνουν το φετινό εορτασμό ξανά επίκαιρο. Με βαθιά περισυλλογή, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η σημερινή ημέρα πρέπει να είναι ημέρα υπόσχεσης. Υπόσχεση για την απαιτούμενη ατομική και συλλογική ευθύνη ώστε να βγούμε από την πανδημία, άλλα και υπόσχεση για την προάσπιση των συνόρων μας που δέχονται μεγάλη πίεση από το καθεστώς Ερντογάν.

Αγαπητοί μου συνδημότες, χρόνια πολλά. Όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, την υγεία και την αξιοπρέπεια κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

In this article

Join the Conversation