ΒΙΝΤΕΟ | Τίμησαν λιτά το ολοκαύτωμα του Σουλίου λόγω κορωνοϊού

Ποιοι παραβρέθηκαν

Την μνήμη των ηρώων του Σουλίου και το ολοκαύτωμα του 1803 με την ανατίναξη της Αγίας Παρασκευής στο Κούγκι, τίμησαν το πρωί της Κυριακής οι τοπικές αρχες.

Στην λιτή εκδήλωση λόγω περιορισμών covid-19 και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, βρέθηκαν:

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι δήμαρχοι Σουλίου, και Παργας,  Γιάννης Καραγιάννης και Νίκος Ζαχαριας αντίστοιχα, η θεματικη αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραΐμη, οι περιφερειακοι σύμβουλοι Αλκης Λάμπρου και Λιάνα  Σπανοποϋλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Κωστας Παππάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Νίκολας Κάτσιος, Νικος Αθανασίου και Νικος Γώγος, οι δημοτικοι συμβουλοι Σουλίου Τάσος Σουλακης και Αντρεας Μπάμπας, ο πρόεδρος της ΤΚ Σαμονίβας Αγγελος Τόκας και ο πρ. βουλευτης Θεσπρωτίας Ηλίας Βεζδρεβάνης

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιηθηκε από τον περιφερειάρχη, τον βουλευτή Θεσπρωτιας, τον δήμαρχο Σουλίου και τον πρόεδρο της Σαμονίβας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο στον προαύλιο χώρο του Βουλευτηρίου, τοποθετήθηκε η προτομή του καπετάνιου Τζήμα Ζέρβα, ύστερα από από πρωτοβουλία του πνευματικού συλλόγου Αθηνών που ίδρυσε ο αείμνηστος Παραμυθιώτης Βασίλης Κραψίτης “Οι Φίλοι του Σουλίου”. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες από τον λιτό εορτασμό σε ανάμνηση του ολοκαύτωματος του 1803.

In this article

Join the Conversation