Αντιδράσεις και σε Προδρόμι – Καμίνι, για μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα

Ανακοίνωση

Σχετικά με τη δημιουργία μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Προδρομίου-Καμινίου.

Χτες, Σάββατο 13/02, υπέπεσε στην αντίληψη κατοίκων η έναρξη εργασιών, σε ιδιωτική έκταση μεταξύ Προδρομίου και Καμινίου, δημιουργίας μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας και έπειτα από κάλεσμα κατοίκων των χωριών Προδρομίου-Καμινιου, συγκεντρώθηκαν στο Κοινοτικό γραφείο Προδρομίου εκτάκτως, οι πρόεδροι των δυο κοινοτήτων, μέλη των τοπικών συμβουλίων, κάτοικοι των δυο χωριών, η γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Προδρομίου και οι επενδυτές- ιδιώτες του έργου.

Ο λόγος της συνάντησης αυτής ήταν ο έκδηλος προβληματισμός και η αντίδραση των κατοίκων, τόσο για την ίδια την δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας εντός κατοικημένης περιοχής όσο και για τη μη ενημέρωση και γνώση των κατοίκων γι αυτή.
Είχε προηγηθεί μια μέρα πριν ανακοίνωση- καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκης-Ποταμιάς και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου για την αντίστοιχη δημιουργια μοναδας ηλεκτρικης ενέργειας στη Χόικα.

Ο προβληματισμός και οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων για την επένδυση αυτή αφορά τις επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον και απαιτήθηκαν εξηγήσεις από τους επενδυτές.

Παρέμβαση έκανε δημοτικός σύμβουλος ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η τωρινή δημοτική αρχή δεν γνώριζε για το θεμα.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τους επενδυτές να διακόψουν τις εργασίες ώσπου να ενημερωθούν καταλλήλως για τους όρους και τις προϋποθέσεις, τη καταλληλόλητα και τους ενδεχόμενους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια μονάδα σε κατοικημένες περιοχές και θα αποφασίσουν για τις κινήσεις τους.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου θα συνεδριάσει άμεσα και θα ανακοινώσει την απόφαση του.

Φωτογραφία αρχείου



In this article

Join the Conversation