Αναζητούν λύση για τον οδικό άξονα Παραμυθιά – Μεσοπόταμος

Τι απαντά το υπουργείο εσωτερικών σε ερώτηση της περιφέρειας

Στο μέλλον παραπέμπεται η ολοκλήρωση της μελέτης για τον οδικό άξονα Παραμυθιάς Μεσοποτάμου, όπως προκύπτει από απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε την επικαιρότητα όταν η Οικονομική Επιτροπή έλαβε την απόφαση για λύση της σύμβασης χωρίς έκτοτε να έχει υπάρξει τίποτα νεότερο.

Για το ίδιο ζήτημα είχε καταθέσει ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Λύση, η οποία σήμερα δημοσιοποιεί τις… απαντήσεις που έλαβε.. Απαντήσεις που είναι η εξής μία! Αυτή του Περιφερειάρχη Ηπείρου την οποία διαβίβασε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Περιφέρεια υποστηρίζει ότι η λύση της σύμβασης για την συγκεκριμένη μελέτη που μετρούσε αρκετά χρόνια έγινε για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

«Ο λόγος που κατέστη υποχρεωτική για την Περιφέρεια Ηπείρου την εν λόγω απόφαση- η οποία βάσει της σύμβασης ήταν δικαίωμά της- εστιάζεται σε τρεις παραμέτρους: α) υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους του αναδόχου μελετητικού σχήματος στην ολοκλήρωση της μελέτης β) προέκυψε κενό στο μελετητικό σχήμα εξ αιτίας θανάτου βασικού εταίρου και γ) η μελέτη για το τμήμα της νέας χάραξης- την οποία ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής- όπως επισημάνθηκε από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, δεν μπορούσε να εκπονηθεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας μελέτης, καθώς συνιστά αλλαγή συμβατικού αντικειμένου» αναφέρεται.

Στην ίδια απάντηση σημειώνεται ότι η Περιφέρεια διερευνά τις πλέον οικονομικές και ταχύτερες λύσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και να αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!