Σε εξέλιξη οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης

Πότε προβλέπεται να παραδοθεί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την μετατροπή του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με βάση τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές απόψεις και ιδέες, με διαδραστικά και βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ο πολυχώρος θα έχει ως βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού και εκπαίδευσης του δήμου καθώς και να «εξιστορεί» στους χώρους του μύθους και ιστορίες από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στον Αχέροντα, το Σούλι, την Παραμυθιά και την ευρύτερη περιοχή της πόλης. Επίσης προβλέπεται να αναπλασθεί ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου.

Μεταξύ άλλων θα περιέχει χώρους αφιερωμένους στον οίκο Bvlgari, στο ιστορικό Σούλι, στο Μυθικό Αχέροντα και στην πολιτισμική ιστορία της Παραμυθιάς, ενώ μεταξύ άλλων θα περιέχει αίθουσες εκπαίδευσης, βιβλιοθήκη αλλά και παραδοσιακό καφενείο στην δυτική σοφίτα του κτηρίου.

Σύμφωνα με την σύμβαση το κτήριο θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο στις 3 Ιουνίου του 2023, δηλαδή 540 ημερολογιακές ημέρες (18 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμος φτάνει τα 2.250.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) καιχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Θυμηθείτε όλο το ιστορικό της μετατροπής του πρ. δημοτικού σχολείου σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης, απο εδω

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και τοίχος από τούβλα

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Φωτογραφίες: Δημήτριος Μπρέστας



In this article

Join the Conversation