Αρχείο-2Νοέμβριος

Προς κατάργηση η ΔΟΥ Παραμυθιάς, 2010-12-02 23:44:37 Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως από την αρχή του νέου έτους, καταργείται η ΔΟΥ Παραμυθιάς στα πλαίσια του φορολογικού Καλλικράτη ο οποίος...

Προς κατάργηση η ΔΟΥ Παραμυθιάς, 2010-12-02 23:44:37

Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως από την αρχή του νέου έτους, καταργείται η ΔΟΥ Παραμυθιάς στα πλαίσια του φορολογικού Καλλικράτη ο οποίος προβλέπει την κατάργηση 80 εφοριών σύμφωνα με το σχέδιο της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Παραμυθιάς, θα μετατεθούν στην νέα εφορία Ηγουμενίτσας, όπου και θα είναι υπεύθυνοι για τους φορολογικούς ελέγχους όλου του νομού.

Ο φορολογικός «Καλλικράτης» θα ξεκινήσει από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και στις αρχές του 2011 θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στις εφορίες και στα τελωνεία. Από τις 300 εφορίες που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν 220. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή νέα σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με το επιτελείο του, εξετάστηκε η πρόταση της ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων για τον ανασχεδιασμό των υπηρεσιών του υπουργείου.

Κάηκε ζωντανός στο σπίτι του, 2010-12-02 23:11:51

Ένας υπερήλικας 99 ετών βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του όταν αυτό πήρε φωτιά στη Πλακωτή Παραμυθιάς. Ο άτυχος ηλικιωμένος βρισκόταν μόνος στο σπίτι του. Όπως φαίνεται άναψε το τζάκι και έπεσε για ύπνο, με αποτέλεσμα να μην δει έγκαιρα τις φλόγες που άρχισαν να ξεπηδούν από το τζάκι και να τυλίγουν ολόκληρο το σπίτι. Όταν ξύπνησε ήταν αργά. Η φωτιά είχε τυλίξει το σπίτι και ο ίδιος ήταν αδύνατον να βγει. Αποτέλεσμα ήταν να βρει φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σπίτι για να σβήσουν τη φωτιά, βρήκαν το πτώμα του απανθρακωμένο. Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία Ηγουμενίτσας.

Νέο μπαράζ διαρρήξεων στο Γαρδίκι, 2010-12-02 23:14:14

Για πολλοστή φορά, μπαράζ διαρρήξεων σημειώθηκε κατά τις χτεσινές βραδινές ώρες στο Γαρδικι. Άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν πόρτες και παράθυρα, εισήλθαν σε επιχειρήσεις και αφαίρεσαν εξοπλισμό άγνωστης μέχρι στιγμής άξιας.

Τα συνεχόμενα κρούσματα έχουν θορυβήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς.

Θ.Ε.Α.Τ.Ο: Επιτυχημένο το θεατρικό τριήμερο , 2010-12-02 23:59:23

Παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, ένα διάπλατο παράθυρο άνοιξε στην Παραμυθιά από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή (26-28/11) που έφερε μια ευωδιαστή πολιτιστική αύρα, ιδιαίτερα παρηγορητική στις μέρες που ζούμε. Η 4η Θεατρική Συνάντηση, που οργανώνει εδώ και μια τετραετία η Θεατρική Ομάδα Θ.Ε.Α.Τ.Ο., ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, γιατί τόσο οι ερασιτεχνικές παραστάσεις είχαν μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα και πληθώρα μηνυμάτων, όσο και γιατί επί τρεις βραδιές η συμμετοχή του κόσμου ήταν πέρα των προσδοκιών.

Αν η περσινή θεατρική συνάντηση ήταν αφιερωμένη στο γέλιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, η φετινή αφιερώθηκε στις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με γενικό μοτίβο «Πάρτε θέση». Στο κατάμεστο Θέατρο της Αίθουσας ΠολλαπλώνΧρήσεων του Δήμου Παραμυθιάς, κόσμος απ’ όλο το θεσπρωτικό χώρο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, παρακολούθησε την Παρασκευή (26/11) «Την Φιλονεικία των Μελών του Σώματος» του Ν.Νηφάκη από την Θ.Ε.Α.Τ.Ο., ένα έργο που μέσα από μια βαθειά σημειολογία αποκαλύπτει τις τραγικές συνέπειες των ανταγωνισμών μεταξύ των «μελών του σώματος» . Το Σάββατο (27/11) παρουσιάστηκε το εξαιρετικής επικαιρότητας έργο του Ι.Ε. Γεωργακάκη «Χωρίς διαβατήριο» από την θεατρική ομάδα της Πάτρας «Ρεφενέ»,το οποίο πραγματεύεται το φλέγον θέμα της μετανάστευσης από την διαχρονική του πλευρά και τέλος την Κυριακή (28/11) παρουσιάστηκε από το Θετρικό Εργαστήρι Πάργας «ΑΥΛΑΙΑ» το έργο του Ι. Καμπανέλη «Viva Ασπασία» που αναφέρεται στην αντιφασιστική δράση του λαού μας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το θεατρικό τριήμερο πέρα από την καθαρή πολιτιστική του διάσταση, που ήταν και ο αντικειμενικός στόχος της Θ.Ε.Α.Τ.Ο., έδωσε την ευκαιρία για μια πιο βαθιά συνεύρεση μεταξύ των ερασιτεχνικών σχημάτων που κινούνται από τις ίδιες αγωνίες, αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και έχουν το ίδιο κίνητρο για την δημιουργία ρηγμάτων στην κυριαρχία του κατευθυνόμενου θεάματος.

Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της 4ης Θεατρικής Συνάντησης, το Δήμο Παραμυθιάς για την παραχώρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, και κυρίως να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όλο αυτό τον κόσμο που παρακολούθησε τις παραστάσεις, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι κόποι και οι θυσίες, που κάθε μέλος της ομάδας καταβάλλει, δεν πάνε χαμένοι.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Σουλίου, 2010-12-02 23:23:59

Τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών στα εντός σχεδίου οικόπεδα όλων των Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων στην Ήπειρο ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση των εσόδων του. Οι τιμές ισχύουν και για τα οικόπεδα που είναι εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων, για τον προσδιορισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) 2010 των φυσικών προσώπων.

Στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουλίου, οι αντικειμενικές άξιες (ελάχιστη τιμή ανά τ.μ) κυμαίνονται ως εξής: Αχέροντα 7 ευρώ, Παραμυθιά 4 ευρώ, Σούλι 3 ευρώ

Δ’ Εθνική: Απώλειες και για τους τρεις της Θεσπρωτίας, 2010-11-28 21:18:35

Σε περιπέτειες μπαίνει το Σούλι Παραμυθιάς μετά και την νέα ήττα από τη τελευταία μέχρι πριν τον σημερινό αγώνα Θύελλα Ελεούσας με 2-0. Η ομάδα της Παραμυθιάς παρουσιάστηκε νωχελική στα Γιάννενα, δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα και έτσι η ήττα ήρθε λογικά. Το Σούλι έπεσε στην 9η θέση με συνολικά 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες ενώ τα γκολ είναι 12-15. Διαιτητές του αγώνα οι κ.κ. Γ. Σιδηρόπουλος, Χ. Γκλαβίνας, Κ. Πάνου όλοι τους από το σύνδεσμο Καστοριάς. Το Σούλι με τους 10 βαθμούς την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο στάδιο 49 Προκρίτων την Φιλοθέη Άρτας (10η θέση με 8 βαθμούς)

Άτυχος ο Θεσπρωτός, πέταξε 2 βαθμούς στο σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΣ Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα. Την επόμενη αγωνιστική ο Θεσπρωτός με την 4η θέση και τους 18 βαθμούς, αντιμετωπίζει στην Κέρκυρα τον Όλυμπο.

Την πρώτη του ισοπαλία κατάφερε να πάρει ο Άρης Φιλιατών στο εντός έδρας ματς με τον Οδυσσέα Νυδρίου. Ο Άρης από την προτελευταία θέση υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική την Θύελλα Ελεούσας στο ντέρμπι των ουραγών.

Βαθμολογία:

Ολυμπος Κέρκυρας

21

Τηλυκράτης Λευκάδας

21

Οδυσσέας Νυδρίου

20

Θεσπρωτός

18

Αστήρ Ρόκας

18

Πρέβεζα

17

Μεσολόγγι

15

Θρίαμβος Λούρου

11

Σούλι Παραμυθιάς

10

Φιλοθέη Αρτας

8

Θύελλα Ελεούσας

6

Ομηρος Νεοχωρίου

5

Αρης Φιλιατών

4

Απόλλων Πάργας

3

Αποτελέσματα:

Θεσπρωτός-Πρέβεζα

1-1

Τηλυκράτης Λευκάδας-Ολυμπος Κέρκυρας

0-0

Θρίαμβος Λούρου-Απόλλων Πάργας

1-0

Αρης Φιλιατών-Οδυσσέας Νυδρίου

2-2

Φιλοθέη Αρτας-Μεσολόγγι

2-2

Ομηρος Νεοχωρίου-Αστήρ Ρόκας

1-3

Θύελλα Ελεούσας-Σούλι Παραμυθιάς

2-0

Επόμενοι αγώνες:

15:00

Σούλι Παραμυθιάς-Φιλοθέη Αρτας

15:00

Αστήρ Ρόκας-Πρέβεζα

15:00

Απόλλων Πάργας-Τηλυκράτης Λευκάδας

15:00

Μεσολόγγι-Ομηρος Νεοχωρίου

15:00

Αρης Φιλιατών-Θύελλα Ελεούσας

15:00

Ολυμπος Κέρκυρας-Θεσπρωτός

15:00

Οδυσσέας Νυδρίου-Θρίαμβος Λούρου

Σκόρερ

Ομάδες

Γκολ

Πλακίδας

Μεσολόγγι

8

Κούτσικος

Οδυσσέας Νυδρίου

6

Κατερίνης

Ολυμπος Κερκυρας

6

Λώλης

Σούλι Παραμυθιάς

5

Τσιατούρας

Θεσπρωτός

5

Μάλλιος

Αστέρας Ρόκκα

4

Κωνσταντάκος

Θεσπρωτός

4

Σ. Γαζής

Οδυσσέας Νυδρίου

4

Νίκου

Πρέβεζα

4

ΒΙΟΠΑΘΕ και Αποχέτευση σε πρώτο πλάνο, 2010-11-27 15:17:34

Δραστηριότητα παρουσιάστηκε το τελευταίο 48ωρο σχετικά με τα δύο στάσιμα μεγάλα έργα (ΒΙΟΠΑΘΕ και Αποχέτευση Παραμυθιάς) με επανωτές συνάντησες της νέας Δημοτικής αρχής.

Εχτές στα Ιωάννινα σε συνάντηση της Σταυρούλας Μπραΐμη με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τέθηκε επί τάπητος το θέμα του ΒΙΟΠΑΘΕ με την νέα Δήμαρχο Σουλίου να τονίζει την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης του έργου αυτού, ζητώντας από τον υπουργό την ένταξη του (του έργου) στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στην Ήπειρο για προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της περιφέρειας της Ηπείρου για το ΕΣΠΑ Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία της νυν Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα, του νέου αιρετού Περιφερειάρχη, κ. Αλ. Καχριμάνη, και των Αντιπεριφερειαρχών, καθώς και βουλευτών και δημάρχων της περιφέρειας.

Σήμερα Σάββατο (πρωτοφανές !!!) το νέο δημοτικό συμβούλιο έκανε την πρώτη άτυπη συνεδρίαση, ενημερωτικού χαρακτήρα, με την κ. Μπραΐμη να έχει καλέσει τον μελετητή του έργου «Αποχέτευση Παραμυθιάς» ώστε να παρουσιάσει την πορεία του έργου, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του και τις δυσκολίες που προκύπτουν.

«Φουριόζα» φαίνεται να είναι η νέα Δημοτική Αρχή, κάτι που μας γεμίζει προσδοκίες.

Νέες επενδύσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο , 2010-11-25 23:13:04

Δεκατρείς επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 10.182.550,00€ εκ των οποίων η μία στην Παραμυθιά, εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/11/10) , με την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στα γραφεία της Περιφέρειας. Οι επενδύσεις που εντάχθηκαν αφορούν στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στην πτηνοτροφία και στη γεωργία, ενισχύοντας έτσι, την επιχειρηματικότητα και τα τοπικά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, στην 212η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, αποφασίσθηκε την ένταξη στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 την ίδρυση μεταποιητικής μονάδος παραγωγής ξυλείας για την οικοδομή, στο Δ.Δ. Χρυσαυγής, στο Δ. Παραμυθιάς, του Ν. Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.340.642,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 49%.

Συνολικά οι εντάξεις είναι οι εξής:

ΤΖΑΚΟΣ – ΣΙΩΖΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ίδρυση μεταποιητικής μονάδος παραγωγής ξυλείας για την οικοδομή, στο Δ.Δ. Χρυσαυγής, στο Δ. Παραμυθιάς, του Ν. Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.340.642,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.: 2

METALLI CON Ε.Π.Ε. (υπό σύσταση) με δ.τ. «METALLI.CON. Ε.Π.Ε.»: Ίδρυση βιοτεχνίας επεξεργασίας μετάλλου παραγωγής μεταλλικών κτιρίων, στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, στο Δ. Πασσαρώνος, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.729.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 55%. Ε.Μ.Ε.: 5

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (υπό σύσταση): Ίδρυση μονάδας επεξεργασίας – τυποποίησης και συσκευασίας οσπρίων και ξηρών καρπών, στην κοινότητα Πέρδικας, του Ν. Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 659.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 54,954%. Ε.Μ.Ε.: 6

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.: Βελτίωση και εκσυγχρονισμός πτηνοτροφικής μονάδας παραγωγής βρωσίμων αυγών, στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Μπιζανίου- Αμπελιάς, στο Δ. Ανατολής, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.865.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%.

ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 14.000 πατρογονικών ορνίθων, στο Δ.Δ. Ηλιόκαλη, στο Δ. Παμβώτιδος, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 181.860,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ: Εκσυγχρονισμός μονάδας εκτροφής πατρογονικών ορνίθων δυναμικότητας 11.700, στο Δ.Δ. Μουζακαίοι, στο Δ. Παμβώτιδος, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 106.440,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ίδρυση μονάδας παραγωγής προϊόντων άρτου και λοιπών αρτοσκευασμάτων, στο Δ.Δ. Πεδινή, στο Δ. Μπιζανίου, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 277.174,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.: 1

ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΜΠΑΣΙΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε. (υπό σύσταση): Ίδρυση ποιμνιοστασίου δυναμικότητας 299 αιγοπροβάτων, στο Δ.Δ. Αμφιθέας, στο Δ. Αθαμανίας, του Ν. Άρτας, συνολικού κόστους 426.700,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 40%. Ε.Μ.Ε.: 1

MASTER ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.: Εκσυγχρονισμός και επέκταση μονάδας παραγωγής χάρτου, στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, στο Δ. Πασσαρώνος, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 256.240,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 54,805%.

ΤΣΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ίδρυση μονάδας παραγωγής προϊόντων από κρέας ζώων & πουλερικών, στο Τ.Δ. Ζωοδόχου, στο Δ. Πασσαρώνος, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 623.869,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.: 4

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Μετατροπή παραδοσιακής διώροφης οικοδομής σε παραδοσιακό ξενώνα Α’ τάξης, δυναμικότητας 15 κλινών, επί της οδού Γιοσέφ Ελιγιά & Αετοράχης 13 Ιωάννινα, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 616.723,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 53%. Ε.Μ.Ε.: 2

ΑΦΟΙ ΜΠΛΕΤΣΟΥ Α.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3* αστέρων, δυναμικότητας 49 κλινών, στο Δ.Δ. Μετσόβου, στο Δ. Μετσόβου, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.892.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 53%. Ε.Μ.Ε.: 6

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Α.Ε.: Εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακής μονάδας 3* αστέρων, 70 κλινών, στο Δ.Δ. Μετσόβου, στο Δ. Μετσόβου, του Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 207.902,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 58%.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσπρωτίας , 2010-11-25 23:00:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσπρωτίας
ΘΕΜΑ: Επανάληψη Εκλογών

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Αρχαιολογικών Χώρων Νομού Θεσπρωτίας, σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να συμμετέχετε στις επαναληπτικές εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 19:00, στον χώρο του γραφείου του Συλλόγου (ισόγειο παλαιού Δημαρχείου).

Για όλους εσάς που αγαπάτε το περιβάλλον, φροντίζετε για την προστασία και την ανάδειξη του, η ενεργή συμμετοχή σας είναι σημαντική.

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται για την συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Συλλόγου, να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους, έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στο τηλ. 6945.112903 (κος Νικολάου Μάρκος).

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

4η Θεατρική Συνάντηση , 2010-11-23 20:40:07

Την « 4η Θεατρική Συνάντηση » οργανώνει το τριήμερο 26-27-28 Νοέμβρη 2010 η ΘΕΑΤΟ στην οποία θα δοθούν ισάριθμες θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική ομάδα στην Παραμυθιά, ξεπερνώντας σωρεία εμποδίων, παραμένει πιστή σένα μοναδικό πολιτιστικό ραντεβού θεατρικής δράσης. Ερασιτεχνικές Θεατρικές ομάδες από άλλα μέρη, με ταυτόσημες αγωνίες, ταυτόσημα βιώματα και ταυτόσημα προβλήματα, παρουσιάζουν την δουλειά τους για το ευρύτερο θεσπρωτικό κοινό και όχι μόνο. Ανοίγει κατ αυτό τον τρόπο ένα διάπλατο πολιτιστικό παράθυρο που για τρεις μέρες θα φυσάει γερές δώσεις πολιτιστικής «αύρας» που σπανίζει στον τόπο μας.

Το θεατρικό τριήμερο το ανοίγει την Παρασκευή 26 Νοέμβρη (9:00μ.μ) η ίδια η ΘΕΑΤΟ που θα παρουσιάσει την φετινή της παραγωγή με το έργο του Νικήτα Νηφάκη «Η Φιλονεικία των μελών του σώματος». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με εξαιρετικά βαθειά σημειολογία, που είχαν την ευκαιρία πολλοί να χαρούνε την Άνοιξη που παρουσιάστηκε αλλά και πάμπολλα τα αιτήματα για το ξανανέβασμά της.

Το Σάββατο 27 Νέμβρη (9:00μμ) η θεατρική ομάδα της Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ θα παρουσιάσει το έργο «Χωρίς Διαβατήριο» του Γιάννη Γεωργακάκη. ‘Όπως μαρτυρεί ο τίτλος του, το έργο αναφέρεται σ’ ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη πόλη, το μεταναστευτικό. Και ως «Πόλη» ορίζεται η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Παραμυθιά, ή η Ελλάδα κι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, που φαίνεται να κλείνει ερμητικά τις πύλες της σε πρόσφυγες και αναγκεμένους. Ένα έργο με στοιχεία αρχαίου δράματος και ιστορικές αναφορές που εκτείνονται σε 2.500 χρόνια ευρωπαϊκής ιστορίας, φωτίζοντας το δίπολο εξουσία-μετανάστευση.

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη (8:30μ.μ) το Θεατρικό εργαστήρι Πάργας ‘’ Η ΑΥΛΑΙΑ’’ θα παρουσιάσει το «δραματική κωμωδία» του Ιάκωβου Καμπανέλη «Viva Ασπασία». Ένα ελάχιστο κομμάτι ελληνικής ιστορίας που συμπυκνώνει ξεχασμένες πανανθρώπινες αξίες.

ΟΙ παραστάσεις θα δοθούν στο Θεατράκι της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Παραμυθιάς (Καρκαμίσι) με μια συμβολική εθελοντική οικονομική ενίσχυση των 12 € για όλες τις παραστάσεις ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν μέρος των εξόδων.

Η ΘΕΑΤΟ πιστή σε μια ποιοτική πολιτιστική προσφορά και με βασική αγωνία την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάδοσή της, καλεί όλους τους συμπολίτες και φίλους του θεάτρου να πλαισιώσουν την «4η θεατρική συνάντηση» στο ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που το έπραξαν στις τρεις προηγούμενες.

Γι αυτό λοιπόν …ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ !!!

In this article

Join the Conversation