Κλείνει το ειρηνοδικείο Παραμυθιάς;

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε η πληροφορία για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς, μετά την παύση λειτουργίας της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Εσπερινού Γυμνασίου και την διαφαινόμενο...

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε η πληροφορία για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς, μετά την παύση λειτουργίας της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Εσπερινού Γυμνασίου και την διαφαινόμενο κλείσιμο της Εφορίας.

Το Θέμα αυτό συζητείται αυτή την στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο Παραμυθιάς, ύστερα από έκτακτο αίτημα μελών του Δικηγορικού Συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες η γραμματεία του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς ενημέρωσε με επιστολή το Δήμο Σουλίου και ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας απο την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη

Στο Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένων πταισμάτων, προανακρίσεων, διαταγών πληρωμής, πολιτικών δικαστηρίων, πλειστηριασμών και ενόρκων βεβαιώσεων. Με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου, όλες αυτές οι περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται από την αντίστοιχη υπηρεσία της Ηγουμενίτσας.

Στο πλαίσιο διεργασιών βρίσκεται ακόμα ο εξορθολογισμός λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της χώρας, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης, σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά λοιπόν με τα σενάρια κατάργησης των Ειρηνοδικείων, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι έχει ήδη συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης Ομάδα Εργασίας με κεντρικούς στόχους την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς επίσης την ορθολογικότερη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων. Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, την περίοδο αυτή η Ομάδα Εργασίας αξιολογεί τις προτάσεις των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων της χώρας, προς τους οποίους ο ίδιος έχει απευθύνει το σχετικό ερώτημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πόρισμα της ομάδας δεν έχει ολοκληρωθεί.

In this article

Join the Conversation