Και πάλι στο προσκήνιο το Μουσικό Σχολείο … ύστερα από 4 χρόνια.

Και πάλι στο προσκήνιο το Μουσικό Σχολείο Παραμυθιάς μετά από 4 χρόνια και ύστερα από τις σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας. Ήταν Μάρτιος του 2007 όταν στο νομαρχιακό...

 

Δεν ξεχνώ την χαρά και το ενδιαφέρον του Δήμαρχου Βασίλη Λώλου και των συνεργατών του, που υιοθέτησε δυναμικά το όραμα ,παρά την κλονισμένη υγεία του.Κρίμα που τον χάσαμε πάρωρα. Ετσι όλα ήταν έτοιμα, νόμιμα και εμπρόθεσμα. Τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις εστάλησαν -όπως προβλέπεται  στον αρμόδιο Υφ/ργό Παιδείας. 

Και εκεί έμειναν ανενεργά, πάγωσαν στα χρονοντούλαπα. Υπήρξε προς τούτο και σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο από Βουλευτή. Ως αρμόδιος Σχολ.Σύμβουλος έγινα ενοχλητικός προς τους υπευθύνους. Απευθύνθηκα τελικά για ενίσχυση και προς  τον αρμόδιο  Νομάρχη  Θεσπρωτίας  και  προς  το  γραφείο  του  Υφυπουργού  μας  κ.Μπέζα  για  να ενεργοποιηθεί το θέμα και να δοθεί κάποια απάντηση στις αποφάσεις της Νομ.Επιτροπής Παιδείας και του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου. “Ουκ ην φωνή, ουκ ην ακρόασις”.
Και το όραμα φυλλορρόησε!
Αλήθεια, παρά τα λόγια τα μεγάλα και ηχηρά αυτών των ημερών, τις κομπορρημοσύνες και τις ευφράδειες, ποιος θα σηκώσει τη φωνή αυτής της ευαίσθητης εσχατιάς του Ελληνισμού  και  με σθένος  και όραμα θα  συντελέσει  για  να αποχτήσει αυτά που δικαιούται;
Γιατί τόση περιφρόνηση και αδιαφορία σε ένα δίκαιο αίτημα των Θεσπρωτών;
Το εξειδικευμένο αυτό Σχολείο θα καθίστατο εστία ουσιαστικής Παιδείας και πηγή μουσικής καλλιέργειας των εφήβων μας, θα προήγαγε και εξευγένιζε την παράδοσή μας, θα προέβαλλε τη μουσική ιδιαιτερότητα της Θεσπρωτίας μας, θα συνέβαλλε στην προκοπή της κοινωνίας και του πολιτισμού μας!

Θωμάς Γ. Σόρογκας -φιλόλογος – αρχαιολόγος

In this article

Join the Conversation