Το βραβείο της Βουλής στην ταινία «Αχέροντας»

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στον Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει.

Το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες της Βουλής στην ταινία «Αχέροντας» του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η Βουλή των Ελλήνων απένειμε το καθιερωμένο βραβείο της Ανθρώπινες Αξίες στην ταινία «Aqueronte» (Αχέροντας), η οποία συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Σαφήνεια, πνευματικότητα, ικανότητα σύλληψης της πραγματικότητας με τα μάτια ορθάνοιχτα αλλά και με μάτια κλειστά, παράλληλα με έναν αριστουργηματικό ηχητικό σχεδιασμό, χαρακτηρίζουν την ταινία αυτή του Ισπανού σκηνοθέτη Manuel Munoz Rivas, που είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία.

Αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση της δύναμης του νερού, μιας δύναμης της φύσης που μπορεί να είναι τόσο ζωτική όσο και καταστροφική, όπως είδαμε πρόσφατα.

Το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες απένειμε στον σκηνοθέτη της ταινίας ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας.



In this article

Join the Conversation