“10 Ερωτήσεις” στον Στέλιο Κολέτση, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη του Αθανάσιου Ντάνη

Συνέντευξη

Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” φιλοξενούμε τον Στέλιο Κολέτση, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΝΑΙ – Αλλάζουμε Σελίδα” του Αθανάσιου Ντάνη.

1. Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου είναι αξίωμα ιδιαίτερα τιμητικό. Ως αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας και ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αυτό γιατί μπορεί να συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού προγράμματος για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής του, στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στη διοίκηση του δήμου εν γένει.

2. Γιατί με το Θανάση Ντάνη

Στηρίζω την υποψηφιότητα του ΝΤΑΝΗ Αθανάσιου έχοντας γνώση ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο με εμπειρία, με όραμα και σχέδιο για τον Δήμο Σουλίου με γνώσεις στην διεκδίκηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει ανάγκη η πόλη για να αναπτυχθεί, με ικανότητα σύνθεσης δυνάμεων, με κοινωνικές ευαισθησίες και αποφασιστικότητα για να επιφέρει τομές για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μαζί με τον Θανάση, για την Παραμυθιά-Αχέροντα-Σούλι που μας αξίζει, της δημιουργίας και της προσφοράς.

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

Τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Σουλίου και της Παραμυθιάς είναι Καθαριότητα, Υποδομές και Οδικό Δίκτυο, Επάρκεια Φωτισμού και έλλειψη πόσιμου Νερού και ο ΤΟΕΒ πεδιάδας Παραμυθιάς.

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα της Παραμυθιάς και συνολικά του Δήμου Σουλίου είναι η έλλειψη σχεδίου για τον Τουρισμό. Ο Δήμος Σουλίου αποτελεί μια Περιφέρεια, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η μορφολογία του, το περιβάλλον του, η γεωγραφική του θέση, ο μυθικός Αχέροντας το ηρωικό Σούλι και η μαρτυρική Παραμυθιά και η ύπαρξη σημαντικών μνημείων, καθιστούν μοναδική περίπτωση και πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, γεγονός που επιβάλλει αυξημένο εθνικό, ενδιαφέρον

5. Πως κρίνετε την παρούσα Δημοτική Αρχή

Η παρούσα Δημοτική αρχή διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών και ήταν κατώτερη των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

6. Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, οσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΔΗΜ.Ο.Σ. και ΛΑ.ΣΥ.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξη ΔΗΜ.Ο.Σ. αποτελείται από υποψήφιους οι όποιοι πρωταγωνιστούν την τελευταία δεκαπενταετία (15) στα τοπικά δρώμενα του Δήμου μας και έχουν κλείσει τον κύκλο τους, δεν μπορεί όμως κανείς να αρνηθεί ότι περιλαμβάνει και αξιόλογους υποψήφιους.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΝΤΑΝΗ Αθανάσιου αποτελείται από υποψήφιους πιο οραματικούς, πιο συγκρουσιακούς και πιο ικανούς να θέσουν ζητήματα και να βρουν λύση για αυτά και μπορούν με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και αμεροληψία στις αποφάσεις να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης της ΛΑ.ΣΥ αποτελείται από αξιόλογους υποψηφίους και περιμένω να δω πως θα ανταποκριθούν οι εκλογείς. Εύχομαι το καλύτερο για αυτούς.

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος

Στο βασικό θέμα που θα επικεντρωθώ εάν εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος είναι η ανακήρυξη της πόλης της Παραμυθιάς ως Ιστορικός Τόπος –Ιστορικό Κέντρο σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του μυθικού Αχέροντα.

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει την Θεσπρωτία και τον Δήμο Σουλίου ως φτωχό συγγενή….Σε αυτό όμως έχει και τις ευθύνες της η Κεντρική Διοίκηση.

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου

Οι πολίτες μου του Δήμου Σουλίου θα στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΝΤΑΝΗ Αθανάσιου για Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου απομένει στους ψηφοφόρους να επιλέξουν με συναίσθηση πολιτικής ευθύνης για να φτιάξουμε έναν καλύτερο τόπο.

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Οι Περιφερειακές εκλογές διαφέρουν από τις Δημοτικές εκλογές, διότι οι εκλογείς όπως και στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν κόμμα, επομένως θα είναι μία πρώτη ευκαιρία να δούμε αν η Περιφερειακή Αρχή θα αποδυναμωθεί, θα ηττηθεί η θα στηριχτεί, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλής πρόβλεψη μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.




In this article

Join the Conversation