ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας | “Oι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη”

Tα αιτήματα

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας καλωσορίζει όλους του εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές και εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρόνια !
Μια σχολικη χρόνια που βρίσκει την έναρξη με πολλά κενά στην παραλληλη στήριξη και αρκετές χιλιάδες προσλήψεις λιγότερες από την περσινή χρόνια όταν οι ανάγκες αυξάνονται χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονταν μέχρι τον Ιουνίου σήμερα είναι έκτος και το Υπουργείο Παιδείας με νέο έγγραφό του περικόπτει ουσιαστικά την Παράλληλη Στήριξη και την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών των σχολείων!

Μπροστά οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας!

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφό του (93506/Δ3/25-8-2023) ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μειώσουν τα κενά της Παράλληλης.

Συγκεκριμένα, αρχικά ορίζει ότι σε κάθε τμήμα που μπορεί να υπάρχουν περισσότερες της μίας διάγνωσης, ένας θα είναι ο εκπαιδευτικός που θα στηρίζει τα παιδιά και επιπλέον οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης αν υπάρχουν ανάγκες θα στηρίζουν μαθητές και όμορων σχολείων!!!

Τα μεγάλα λόγια λοιπόν για το «αναβαθμισμένο σχολείο» βρίσκεται το σχολείο των ελλείψεων και της πλήρους μορφωτικής υποβάθμισης, που στηρίζουν πιστά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις! Η οδηγία του Υπουργείου στην πράξη σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης για άλλη μια χρονιά θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα.

Δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα :
▪ Να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα, κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό σε μία φάση.
▪ Να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ)
▪ Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων συνολικά στην Ειδική Αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της Παράλληλης Στήριξης.
▪ Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχει παρέλθει ο διετής χρόνος του δόκιμου.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας εκφράζει τη θλίψη του για όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και τη συμπαράστασή του στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας και όχι μόνο που δεν θα ακούσει να χτυπά το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα. Είμαστε δίπλα τους

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Τσόδουλος Κυριάκος
Ο Γραμματέας Κάτσης Ηλίας



In this article

Join the Conversation