Πεζόδρομος για οχημάτα

Δεν φαίνεται να αποδίδει η απόσυρση των μπαρών από την είσοδο του πεζόδρομου στη Παραμυθιά, μιας και είναι καθημερινό φαινόμενο η διέλευση οχημάτων πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου. Τι...

Δεν φαίνεται να αποδίδει η απόσυρση των μπαρών από την είσοδο του πεζόδρομου στη Παραμυθιά, μιας και είναι καθημερινό φαινόμενο η διέλευση οχημάτων πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου.

Τι και αν ο πεζόδρομος είναι για πεζούς; Τι και αν ο δήμος ξόδεψε πολλά χρήματα για την κατασκευή του; Στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τα γράφουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και επισκέπτες.

Για το λόγο αυτό το Δημαρχείο με ανακοίνωση υπενθυμίζει το ωράριο διέλευσης οχημάτων και εφιστά την προσοχή στους οδηγούς να σέβονται απαρέγκλιτα τη λειτουργία του πεζοδρόμου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

 

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει τους δημότες και επισκέπτες, με όλους τους προσφερόμενους δυνατούς τρόπους και μέσα (ανακοινώσεις,  δημοσιεύσεις, αναρτήσεις  σε site του Δήμου κ. α. ) και έχει τοποθετήσει σε εμφανή σημεία διευκρινιστικές πινακίδες σήμανσης, δυστυχώς παρατηρείται  το δυσάρεστο και απαράδεκτο  φαινόμενο, επανειλημμένα να διέρχονται μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και επιβατικά αυτοκίνητα από τον πεζόδρομο της πόλης Παραμυθιάς, τις ημέρες και ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας και στάσης σε αυτόν.

Οι ανεύθυνες αυτές ενέργειες και πρακτικές από τους συμπολίτες μας οδηγούς και τους άλλους διερχόμενους, πέρα από την αισθητική και λειτουργική διάσταση του πεζόδρομου (ομαλή κυκλοφορία πεζών, όχληση στους περιοίκους και δυσλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων), ενέχουν και τον κίνδυνο να προξενήσουν ατυχήματα στους πεζούς και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα.

Για το σκοπό αυτό, εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς να σέβονται απαρέγκλιτα τη λειτουργία του πεζοδρόμου και να μην εισέρχονται σε αυτόν με τα οχήματά τους, για κανένα απολύτως λόγο,  τις  ημέρες και ώρες  που δεν επιτρέπεται.

Για μία ακόμη φορά γνωστοποιούμε τις ώρες λειτουργίας του πεζόδρομου:

 1.- Απαγορεύεται όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας, η διέλευση, στάση και στάθμευση  στον πεζόδρομο Παραμυθιάς, όλων των αυτοκινήτων και οχημάτων με μικτό βάρος πάνω από 3,5 τόνους.

2.- Η διέλευση δικύκλων, μοτοποδηλάτων, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και οχημάτων δημόσιας  χρήσης με μικτό βάρος έως και 3,5 τόνους, μόνο για  μικρή στάση και φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και όχι για στάθμευση, επιτρέπεται κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

α).- Δευτέρα έως Παρασκευή,  από  06:00 έως 09:00 και  από 13:00 έως 16:00. Και

β).- Σάββατο από 06:00 έως 08:00 και από 13:30 έως 16:00.

 

Πιστεύουμε ότι θα βρούμε ανταπόκριση από όλους, αφού οι ενέργειες αυτές αποβλέπουν  στο κοινό όφελος.

  
Παραμυθιά,  2  Σεπτεμβρίου  2011

Η   Δήμαρχος  Σουλίου
Μπραΐμη –  Μπότση Σταυρούλα

In this article

Join the Conversation