Κυρανάκης σε Γιόγιακα | Παράταση 1 χρόνου για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου

Δελτίο τύπου

Σε παράταση κατά ένα έτος των προθεσμιών που λήγουν την 31-12-2023 για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου θα προχωρήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον Βασίλη Γιόγιακα ο αρμόδιος Υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης.

Με την παράταση αυτή δίνεται μία ακόμα ευκαιρία για να ολοκληρωθεί η καταχώριση εμπραγμάτων δικαιωμάτων στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για δικαιούχους που είναι κάτοικοι εσωτερικού ή εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ.

Παράλληλα ο κύριος Κυρανάκης ενημέρωσε τον βουλευτή Θεσπρωτίας ότι επίκειται ρύθμιση ώστε να ρυθμίζεται εξωδικαστικώς η διόρθωση σφάλματος και η αναγνώριση του δικαιούχου για ακίνητα που εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

«Η ρύθμιση θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που κινδύνευαν να χάσουν δικαιώματα σε ακίνητα, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα καταχωριστεί ή διεκδικηθεί. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κύριο Κυρανάκη που από την πρώτη στιγμή έδειξε την βούληση να δώσει διέξοδο.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

In this article

Join the Conversation