Σύλληψη συμμορίας τσιγγάνων που λήστευε ηλικιωμένους

Τέλος στην δράση μιας συμμορίας τσιγγάνων που κατάφερνε να αρπάζει τις οικονομίες ανυποψίαστων ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου με τη μέθοδο της απασχόλησης, έβαλαν οι αστυνομικοί της...

Τέλος στην δράση μιας συμμορίας τσιγγάνων που κατάφερνε να αρπάζει τις οικονομίες ανυποψίαστων ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου με τη μέθοδο της απασχόλησης, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ιωαννίνων συλλαμβάνοντας τέσσερα από τα πέντε μέλη της 35χρονο μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο αγόρι!

Με αρχηγό έναν ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, οι τέσσερις δράστες ηλικίας 27, 19, 20 και… 14 χρόνων είχαν καταφέρει να τρυπώσουν σε συνολικά οκτώ σπίτια σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα, αποσπώντας την προσοχή των ηλικιωμένων ιδιοκτητών τους. Όμως, η τελευταία τους κλοπή, αν και πέτυχε, στάθηκε μοιραία γι’ αυτούς.

Η 80χρονη γυναίκα, στο σπίτι της οποίας στην Πεδινή Ιωαννίνων είχαν μπει απασχολώντας την, κατάλαβε γρήγορα ότι το κομπόδεμά της ύψους 3.000 ευρώ είχε κάνει φτερά και ειδοποίησε την Αστυνομία δίνοντας σαφή περιγραφή των υπόπτων. Οι δράστες εντοπίστηκαν στα Γιάννινα, συνελήφθησαν, ομολόγησαν τις οκτώ κλοπές από σπίτια γερόντων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Όμως, η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι έχουν εμπλακεί και σε πολλές άλλες κλοπές.

In this article

Join the Conversation