Έφυγε από την ζωή Marina Bulgari, γνωστή ως η “βασίλισσα των κοσμημάτων” του οίκου Bvlgari

Σε ηλικία 93 ετών

Έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 93 ετών η Marina Bulgari, που έμεινε γνωστή ως η βασίλισσα των κοσμημάτων του οικου Bvlgari

Η Marina Bulgari κορη του Costantino Bulgari, έφυγε απο την ζωή στην οικια της στην Ρώμη που ειχε αποσυρθεί μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του συζύγου της σε τροχαίο ατύχημα. Η κηδεία της πραγματοποιηθηκε το πρωι της Πέμπτης στην Βασιλική Santa Croce στο Gerusalemme στη Ρώμη.

Η paramythia-online.gr, σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία του βίου της:

Γεννήθηκε στην Ρώμη το 1931, λίγα χρόνια πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου της Παραμυθιάς απο τον ευεργέτη παππού της Σωτήριο Βούλγαρη, ο οποίος ξεκίνησε από την Παραμυθιά την αυτοκρατορία του γνωστού οίκου Bvlgari.

Μετά τον θάνατο του Σωτήριου Βούλγαρη, ο πατέρας της Marinas Costantino και ο θείος της Jorgio, ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση. 

Η Marina ανέπτυξε ένα πάθος για την τέχνη, το σχέδιο και τα μαθηματικά σε νεαρή ηλικία και αφού αποφοίτησε από το κολέγιο Saint Mary στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ιταλία για να αρχίσει να συνεισφέρει με τα σχέδιά της στην οικογενειακή επιχείρηση, την οποία θα κληρονομούσε μετά τον θάνατό του πατέρα της.

Μαζί με την αδερφή της και τα ξαδέρφια της, διηύθυνε τον οικο Bvlgari για αρκετά χρόνια πριν αποφασίσει να χωρίσει τους δρόμους της και να ανοίξει τη δική της εταιρεία με το brand “Marina B”.

Δεκαετίες μετά τα σχέδια της Marinas συνεχίζουν να προσελκύουν τα αστέρια του σήμερα, όπως η Rihanna, η Alicia Keys και η Jennifer Lopez.

Το 1999 πούλησε την εταιρεία της, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων πρωτότυπων σκίτσων και vintage κοσμημάτων της, στον σεΐχη της Σαουδικής Αραβίας, Ahmed Fitaihi.

In this article