Ξεκίνησε από σήμερα η μεταφορά των απορριμμάτων της Πρέβεζας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Ξεκίνησε από σήμερα η μεταφορά των απορριμμάτων της Πρέβεζας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.Η δημοτική αρχή της Πρέβεζας τήρησε την δέσμευσή της και κάνοντας «αγώνα δρόμου» κατάφερε να λύσει μέσα...

Ξεκίνησε από σήμερα η μεταφορά των απορριμμάτων της Πρέβεζας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.Η δημοτική αρχή της Πρέβεζας τήρησε την δέσμευσή της και κάνοντας «αγώνα δρόμου» κατάφερε να λύσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα πρόβλημα 46 ετών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η μεταφορά θα γίνεται σε πρώτη φάση και για μικρό χρονικό διάστημα με οχήματα του Δήμου και της εταιρίας. Μάλιστα έκανε ανοιχτά λόγο για «πόλεμο σκοπιμοτήτων» που δέχτηκε ο ίδιος πάνω σε αυτό το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του τοπογραφικού διαγράμματος αφού είχε συνταχθεί μελέτη για 70 στρέμματα και ο χώρος είναι στην πραγματικότητα 30. Ο κ.Μπαίλης ανέφερε τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Δήμος ξεπερνώντας πολλές αντιξοότητες και ελλείψεις συμπληρώνοντας ότι ο σταθμος μεταφόρτωσης στην ΒΙΠΕ θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κοσμάς Κορωναίος επεσήμανε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων σημειώνοντας ότι ο Δήμος τήρησε απόλυτα τις δεσμεύσεις τους παρά τα προβλήματα που από πολλές πλευρές χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος. Όπως τόνισε ο κ.Κορωναίος η προσπάθεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα σταματήσει εδώ αφού στόχος της Δημοτικης Αρχής είναι με την συμμετοχή και των πολιτών να προχωρήσουν ενέργειες και πρωτοβουλίες οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!