Ο Κώστας Μπέσης για το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών της Παραμυθιάς

Δήλωση Κώστα Μπέση μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ  σχετική με το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου.  Αγαπητοί συμπατριώτες, Εδώ και δυο χρόνια, στο όνομα της δήθεν...

Δήλωση Κώστα Μπέση μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ  σχετική με το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου. 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Εδώ και δυο χρόνια, στο όνομα της δήθεν ΣΩΤΗΡΙΑΣ της χώρας, έχουν διαπραχθεί εγκληματικά πολιτικά και τεχνοκρατικά λάθη, τα οποία έχουν επιτείνει την ύφεση, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία, έχουν μειώσει δραματικά την κατανάλωση και έχουν οδηγήσει την πραγματική οικονομία στην καταστροφή.

Ο Δήμος Σουλίου με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης (κλείσιμο ΔΟΥ Παραμυθιάς και αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ) απονεκρώνεται και οδηγείται στην πλήρη απαξίωση. Σε μια ορεινή και μειονεκτική περιοχή, η οποία δεν διαθέτει την κατάλληλη συγκοινωνιακή υποδομή δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αυξάνει σε βάρος των κατοίκων της το κόστος χρήσης των υπηρεσιών και να τους οδηγεί στην κατασπατάληση του χρόνου τους για τη διεκπεραίωση απλών υποθέσεων. Για όλους τους παραπάνω λόγους, συμφωνώ απολύτως με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παραμυθιάς.

Κατά την άποψη μου δεν αρκεί μόνο το ψήφισμα, αλλά ο Δήμος και η Περιφέρεια Ηπείρου οφείλουν να στείλουν από κοινού μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης και του έξωθεν επιβαλλόμενου μνημονίου. Προτείνω επομένως, να αποφασιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Ηπείρου τουλάχιστον για 48 ώρες.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, της οποίας είμαι μέλος θα θέσω το θέμα προς συζήτηση διότι αφορά και τους εργαζόμενους στην ΔΟΥ Παραμυθιάς και το ΙΚΑ, των οποίων το κόστος μετακίνησης προς τις νέες τους υπηρεσίες αυξάνεται την ίδια στιγμή που ο μισθός τους μειώνεται.
 
Διατηρώ στάση αναμονής για τις οριστικές αποφάσεις του Δήμου Σουλίου, οι οποίες θα καθορίσουν  και τις δικές μου περεταίρω ενέργειες.

In this article

Join the Conversation