Πρόθεση του Δήμου Ηγουμενίτσας να μεταφέρονται τα σκουπίδια τους στο Καρβουνάρι

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, την οποία φέρνει στο φώς το Ράδιο Ηγουμενίτσα, ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης κλείνει και η πρόθεση του Δήμου είναι τα σκουπίδια της πρωτεύουσας...

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, την οποία φέρνει στο φώς το Ράδιο Ηγουμενίτσα, ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης κλείνει και η πρόθεση του Δήμου είναι τα σκουπίδια της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας καθώς και των Φιλιατών να μεταφέρονται στον πολύπαθο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Στην σχετική απόφαση για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κορύτιανης που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ζητά την συναίνεση του Δήμου Σουλίου για την μεταφορά των σκουπιδιών στο Καρβουνάρι, αλλά κάτι τέτοιο πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξει καθώς ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, έχει χαρακτηριστεί από όλους και ιδιαίτερα από τους Πανεπιστημιακούς του είδους, ως από τις πλέον επικίνδυνες οικολογικές βόμβες, όχι της περιοχής αλλά της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως ήδη σήμερα, απορριμματοφόρα από Ηγουμενίτσα, επιχείρησαν να αφήσουν σκουπίδια στο Καρβουνάρι αλλά αποτράπηκαν από την Δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου οι οποίοι ήταν παρόν.

 

In this article

Join the Conversation