ΒΙΝΤΕΟ: Με λαμπρότητα και δυνατές συγκινήσεις οι εκδηλώσεις για τους 49 Πρόκριτους

Με λαμπρότητα και με δυνατές συγκινήσεις πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την μνήμη των 49 συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις με την συνεργασία των Τσάμηδων, πριν...

Με λαμπρότητα και με δυνατές συγκινήσεις πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την μνήμη των 49 συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις με την συνεργασία των Τσάμηδων, πριν από 69 χρόνια (29/09/1943).

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το μνημείο στο σημείο της εκτέλεσης. Παρόν σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Γιώργος Κάτσινος και Μηνάς Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κάτσος και Αντιγόνη Φίλη, ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ταξίαρχος Γιώργος Λελοβίτης, ο υποδιοικητής της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Παύλου, ο Διοικητής του αστυνομικού τιμήματος Παραμυθιάς Χρήστος Γρίβας, η επίτιμη πρόξενος της Γερμανίας Kerstin Lohr, ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής Θεσπρωτίας επιπυραγός Γιώτης Λεωνίδας, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς Ευάγγελος Μπέλλος, εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου και συγγενών των εκτελεσμένων.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς ο κ.κ. Τίτος. Χαιρετισμό απεύθυνε η Δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη, ενώ η ομιλία για το χρονικό της εκτέλεσης εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΚ Παραμυθιάς Μπάμπη Παντελή.

Η Χρυσή Αυγή αν και είχε δηλώσει συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων δεν συμμετείχε στην εκδήλωση. Την εμφάνιση τους έκαναν με σημαίες, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ. 

Στο βίντεο που ακλουθεί μπορείτε να δείτε τι συνέβη κατά το διήμερο της κορύφωσης των εκδηλώσεων:

In this article

Join the Conversation