Νίκησε ακόμα και στην χειρότερή της ημέρα. ΚΑΕ Παραμυθια – Ανω Πόλη Άρτας 65-59

Γράφει για την paramythia-onine.gr, o Δημήτριος Ντόκος

Ένα από τα χειρότερα της παιχνίδια με διαφορά πραγματοποίησε η ΚΑΕ Παραμυθιά στο εντός έδρας αγώνα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου με αντίπαλο την Άνω Πόλη Άρτας και παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλο αγώνα νικώντας με 65-59 σε έναν αγώνα που δεν πρόσφερε παρά ελάχιστα λεπτά θέαμα και καλό ρυθμό.

Με την νίκη αυτή η Παραμυθιά βρίσκεται στην τρίτη θέση και συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία.

Ο αγώνας είχε αρκετή νευρικότητα για την Παραμυθιά, κυρίως στο τελείωμα των φάσεων με τα χαμένα λέι-απ να διαδέχονται το ένα το άλλο, δίνοντας στον αγώνα την μορφή του ντέρμπι και την Παραμυθιά να κινδυνεύει να αυτοκτονήσει.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό αλλά οι πολλές χαμένες βολές (2/11) και τα καλά ποσοστά στις προσπάθειες τριών πόντων (3/5) των παιχτών της Άρτας κράτησαν την διαφορά και το σκορ στο 16-12 του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι κακές επιλογές και το επίσης κάκιστο τελείωμα των φάσεων για την Παραμυθιά έδωσε το δικαίωμα στην Άνω Πόλη να πλησιάσει στο σκορ και τελικά να περάσει μπροστά στην λήξη του ημιχρόνου με 27-28. Η Παραμυθιά πλήρωσε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο την αστοχία στις προσπάθειες τριών πόντων (2/15), και την κακή αμυντική λειτουργία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο σε απόδοση και χαμένες προσπάθειες στους αιφνιδιασμούς, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να ανεβάσουν το σκορ χάρη στην πολλές κατοχές και κυρίως την εξαιρετική απόδοση του αρχηγού Λατσίου που ήταν ο μόνος που διασώθηκε και έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση με καλά ποσοστά, λιγοστά λάθη και συνολικά 20 πόντους. Η απουσία του τραυματισμένου Αθανασίου Χ. από την Παραμυθιά στοίχισε σε πόντους και επιλογές στο σκοράρισμα. Oι φιλοξενούμενοι με εύστοχα τρίποντα και καλάθια από το ζωγραφιστό μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο σκορ, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρει να υπολείπονται με 4 πόντους (45-41). Στο τελευταίο δεκάλεπτο αν και η Παραμυθιά φάνηκε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη, εντούτοις δια χειρός Νούτσου από την ομάδα της Άρτας με 3 συνεχόμενες κερδισμένες βολές και ένα εύστοχο τρίποντο στην συνέχεια έδωσαν εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ένα ξέσπασμα της Παραμυθιάς και ορισμένες εύστοχες προσπάθειες από την περιφέρεια, ανέβασαν την διαφορά κοντά σε διψήφια διαφορά με την Άνω Πόλη να μειώνει τελικά στο 65-59.

Μια νίκη που γρήγορα θα ξεχαστεί και ουσιαστικά η Παραμυθιά κρατά μόνο τους πόντους της νίκης και τίποτα περισσότερο.

Επόμενος αγώνας μετά το διάλειμμα των εορτών εκτός έδρας στις 13 Ιανουαρίου με αντίπαλο την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Καναλακίου.

Δεκάλεπτα και σκορ: 16-12,27-28,45-41,65-59
Διαιτητές: Ράπτης-Δρίκος

ΚΑΕ Παραμυθιά: (Κωστίδης Π.) Αθανασίου, Κούρτης 9(1), Ντάγκας, Βάτσιος 15, Ανδρέου 1, Λατσός 20(3), Στεργίου 12(1), Πάκος-Τσιάνης , Σιούτης , Ρεσβάνης 6,Γούσιας 2.

ΓΣ Άνω Πόλη: Μερκοβίτης 1, Δημητρίου 16, Βασιλείου , Κοντοδήμας , Βαρέλης 13, Νούτσος 21(4), Πρέτζας , Περλέγκας , Αναγνώστου 8, Τζαδήμας.

Δημήτριος Ντόκος

In this article

Join the Conversation