Ανατροπή και χρυσό “ροζ φύλλο” αγώνα | Παραμυθιά – Πάργα 61-59

Γράφει για την paramythia-online.gr, ο Δημήτριος Ντόκος

Την απόλυτη ανατροπή πέτυχε η Παραμυθιά στον αγώνα κόντρα στην Πάργα.

Η ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιά επαλήθευσε με τον καλύτερο τρόπο την διατύπωση πως στο μπάσκετ όλα είναι δυνατά και καμία διαφορά δεν εξασφαλίζει πρόωρα την νίκη!! Και πως να μην επαληθευτεί αυτό, όταν με βάση την γενική εικόνα των γηπεδούχων και την διαφορά των 16 πόντων υπέρ της Πάργας στην αφετηρία της έναρξης του τέταρτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν κάθε λογική, τρέχοντας επιμέρους σκορ 24-4, 2 λεπτά πριν την λήξη του 40λεπτου για να επικρατήσουν οριακά στο φινάλε με 61-59. Και όλα αυτά σε ένα γήπεδο γεμάτο φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της ΚΑΕ για προσέλευση και ενίσχυση.

Ειδικά οι μικροί “χούλιγκαν” από τις ακαδημίες της ομάδας με ταμπούρλα,κόρνες,χαρτάκια και ιαχές δημιούργησαν μια εκκωφαντική ατμόσφαιρα συμβάλλοντας στο ξύπνημα των γηπεδούχων με τον ενθουσιασμό και τις υπερβολές τους. Τυχεροί πραγματικά όσοι παρευρέθηκαν και απόλαυσαν τον αμφίρροπο αυτό αγώνα του Σαββάτου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Πάργα να καρπώνεται από νωρίς την εμφανή υπεροχή της στα μεγάλα κορμιά, με επιθέσεις κοντά στο καλάθι και δεύτερες εύστοχες προσπάθειες χάρη των πολλών κερδισμένων επιθετικών ριμπάουντ. Η Παραμυθιά προσπάθησε να αντιδράσει στο αρχικό 0-7 της Πάργας και μείωσε εν μέρη στο 5-11 χωρίς όμως να μπορεί να αλλάξει την εικόνα του ματς. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 8-16 δείγμα της κακής επιθετικής λειτουργίας των γηπεδούχων. Το δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε στο ίδιο τέμπο με την Πάργα σταδιακά να επιβάλει τον ρυθμό αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και την Παραμυθιά να προσπαθεί με μεμονωμένες ενέργειες να ακολουθήσει, έχοντας όμως πολλά λάθη και αρκετά άστοχα τελειώματα στους λιγοστούς αιφνιδιασμούς που πραγματοποίησε.

Το ημίχρονο τελείωσε με το 23-30 να αποτελεί μάλλον πλασματική εικόνα βάση της απόδοσης των αντιπάλων.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε γρήγορα με την έναρξη και κατά την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου όπου οι παίχτες της Πάργας ανέβασαν την συγκομιδή τους σε 21 συνολικούς πόντους στο δεκάλεπτο έναντι των 12 της Παραμυθιάς και ανέβασαν σταδιακά την διαφορά στους 16 πόντους (35-51). Η αίσθηση- βάση της διαφοράς δυναμικής- του αγώνα ήταν πως η διαφορά θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο και οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια εύκολη και ξεκούραστη νίκη. Λίγο ο ενθουσιασμός και οι φωνές των μικρών φιλάθλων, λίγο οι φωνές του προπονητή και το καλό ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με ένα 5-0, αφύπνισαν τους γηπεδούχους και η αντεπίθεση διαρκείας ξεκίνησε!! Η πίεση πάνω στην μπάλα σε όλο το γήπεδο, με τις παγίδες, τα κλεψίματα και τους γρήγορους εφοδιασμούς (σήμα κατατεθέν της φετινής ομάδας) να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, κατάφεραν να φέρουν την Παραμυθιά σε απόσταση βολής και σύντομα η διαφορά να ανατραπεί μέσα σε γενικό ενθουσιασμό και εκδηλώσεις επιδοκιμασίας στις κερκίδες. Το ταιμ αουτ την Πάργας δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία του αγώνα. Η Παραμυθιά είχε μπει για τα καλά στο κόλπο της νίκης. Κατάφερε μάλιστα να πάρει μια μικρή διαφορά 5 πόντων ελάχιστα λεπτά πριν την λήξη και με καθαρό μυαλό να διατηρήσει το προβάδισμα για μια αξιόλογη νίκη με το τελικό 61-59.

Ορισμένα επιπόλαια λάθη των γηπεδούχων λίγο έλειψαν να δώσουν στην Πάργα την ευκαιρία να πάρει την νίκη αλλά τελικά δεν στοίχισαν στους γηπεδούχους.

Η τριπλέτα των περιφερειακών Αθανασίου-Βάτσιος-Ανδρέου με την περιφερειακή άμυνα, τα κλεψίματα και τα σωστά τελειώματα του Βάτσιου (17 συνολικοί πόντοι) όπως και τους προσωπικούς δύσκολους πόντους του Αθανασίου κατάφεραν να βραχυκυκλώσουν τους φιλοξενούμενους που έδειχναν αμήχανοι και ανήμποροι να αλλάξουν την ρότα του παιχνιδιού.

Αξιοσημείωτη επίσης η μεγάλη νίκη των παίδων με 50-44 επί του Θρύλου Ιωαννίνων στο αγώνα που προηγήθηκε. Η νεαρή αυτή ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην διοργάνωση (2η στην κατάταξη), αποτελώντας και μια διαφήμιση της σωστής προσπάθειας και δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες, καθώς όλα αυτά τα παιδιά προέρχονται από τα σπλάχνα των ακαδημιών που δουλεύουν χρόνια τώρα πάνω στην αγωνιστική βελτίωση και εξέλιξη τους με εμφανή πλέον τα αγωνιστικά αποτελέσματα.
Η ΚΑΕ Παραμυθιάς θέλει να ευχαριστήσει θερμά το φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο και ενίσχυσε καθοριστικά την γηπεδούχο ομάδα να φτάσει στην νίκη τόσο στον αγώνα των παίδων όσο και στο αντρικό.
Επόμενος αγώνας για την ΚΑΕ Παραμυθιάς εκτός έδρας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο Λούρου

Δεκάλεπτα και σκόρ: 8-16,23-30,35-51,61-59
ΔΙΑΤΗΤΕΣ: Ράπτης-Δρίκος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ(ΚΩΣΤΙΔΗΣ Π.): ΑΝΔΡΕΟΥ 3,ΚΟΥΡΤΗΣ 10(2),ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 11(1),ΒΑΤΣΙΟΣ 17(2),ΛΑΤΣΟΣ 7(1),ΣΤΕΡΓΙΟΥ4,ΣΙΟΥΤΗΣ, ΡΕΣΒΑΝΗΣ 9,ΓΟΥΣΙΑΣ.
Α.Ο. ΠΑΡΓΑΣ (ΚΟΚΚΟΡΗΣ Π.): ΤΑΣΣΗΣ ,ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΛΕΝΑΣ 4(1),ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ,ΚΟΝΤΑΖΗΣ 7, ΓΚΙΚΑΣ 8(1),ΠΑΠΠΑΣ 10,ΒΕΚΙΟΣ ,ΤΣΙΟΒΙΛΗΣ 10, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ,ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ 20(4).

Δημήτριος Ντόκος

In this article

Join the Conversation