O Γιάννης Καραγιάννης για την παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα

"Ο τουρισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη που όλοι ονειρευόμαστε. Τα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά, στοχευμένα και να “πατάνε” σε στέρεες βάσεις"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα που πραγματοποιήθηκε στην Γλυκή από την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην παρουσίαση εκτός απο την ΜΟΔ, συμμετείχαν Δήμαρχοι των περιοχών εφαρμογής (Σουλίου και Πάργας), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, τεχνοκράτες του τουρισμού, αυτοδιοικητικοί παράγοντες με αντικείμενο τον τουρισμό, άλλα και μέλη της ανωτάτης εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου παρουσίασαν όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν και που προέκυψαν μετά την διαβούλευση.

Με αφορμή την παρουσίαση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“O τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, δεν μπορεί να είναι απών από το τα σχέδια καμιάς Δημοτικής Αρχής.

Η αξιόλογη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Σουλίου, ο Δήμος Πάργας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τις Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για τον Αχέροντα, δεν θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά, θα πρέπει να υλοποιηθεί και θα πρέπει να έχει συνέχεια από τις επόμενες Δημοτικές Αρχές και την επόμενη Περιφερειακή Αρχή με στόχο την πραγματική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Αχέροντας μπορεί να γίνει ορόσημο για την ανάπτυξη όλης της περιοχής και ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, αυτό θα επιδιώξουμε με την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και φυσικά με την συνεργασία των επαγγελματιών της Γλυκής.

Επιγραμματικά η προσπάθεια μας για τον τουριστικό προϊόν της Γλυκής, εκτός της συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης του φιλόδοξου προγράμματος για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, έχει 2 πυλώνες.

1- Δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία θα συντάξει την τουριστική ταυτότητα του Δήμου μας και θα συντονίζει όλες οι προσπάθειες που έχουν θέμα την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με τους δεδομένους κανόνες που υφίστανται στην τουριστική αγορά.
2- Συνεχή διαβούλευση με τους επαγγελματίες της Γλυκής για τον περιορισμό των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν καθώς όλες οι αλλαγές σε οποιοδήποτε τομέα της κοινωνίας, απαιτούν την συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.

Ο τουρισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη που όλοι ονειρευόμαστε. Τα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά, στοχευμένα και να “πατάνε” σε στέρεες βάσεις. Αυτή είναι δέσμευση μας.”

Από το γραφείο τύπου

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!