Σε Σεβαστό και Παγκράτι ο Ηλίας Κουτσής

Δελτίο Τύπου

Aνοιχτές εκδηλώσεις- συζητήσεις για τις εκλογές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στο Παγκράτι (καφενείο Σωτηρίου) και στο Σεβαστό (καφενείο Γάκη). Στις εκδηλώσεις που παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι των δύο χωριών μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κουτσής ενώ παραβρέθηκαν πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Ηλίας Κουτσής στην ομιλία του στάθηκε αρχικά στο θέμα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, στα ζητήματα έλλειψης υποδομών, στην υπογεννητικότητα, τους μισθούς «πείνας», στην ανεργία κυρίως των νέων ανθρώπων της περιοχής, στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, στο φλέγον θέμα του γηροκομείου.

Ανάλυσε τις προτάσεις του ΚΚΕ και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, έκανε έναν απολογισμό της δράσης των κομμουνιστών στα δημοτικά συμβούλια και ζήτησε στήριξη σε όλες τις εκλογικές μάχες. Τόνισε ότι η λύση δεν είναι η απογοήτευση και ο συμβιβασμός με τη μιζέρια αλλά ο οργανωμένος αγώνας αλλά και η εκλογή ανθρώπων στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα είναι ανεξάρτητοι από τις επιταγές του Κλεισθένη.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί κάτοικοι των περιοχών. Η συζήτηση και στα δύο χωριά ήταν ζωντανή, πλούσια και άκρως πολιτική μιας που όλο και περισσότερος κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται ότι καθετί το τοπικό έχει τις ρίζες του στις πολιτικές που χαράζουν οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί υπηρετώντας το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα.

In this article

Join the Conversation