Δήλωση του Ηλία Κουτσή για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δελτίο Τύπου

Share

Θα θέλαμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμπορεύτηκαν μαζί μας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, αλλά και αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες έφτασαν ως την κάλπη παρά τις αφόρητες πιέσεις. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες της περιοχής μας που μας έδωσαν την πρώτη τους ψήφο.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστούμε όλους όσους μας άκουσαν με προσοχή στις δεκάδες περιοδείες μας τους τελευταίους 6 μήνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Σουλίου.

Η άνετη κατάκτηση της δεύτερης έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η άνοδος μας τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό της περιοχής μας. Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη άνοδός μας στην ΔΕ Αχέροντα όπου και υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, τα άκρως ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε πολλά χωριά της ΔΕ Παραμυθιάς (Σέλιανη, Ξηρόλοφος, Σεβαστό, Παγκράτι, Νεοχώρι κ.α) αλλά και η άνοδος στην ΔΕ Σουλίου παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Επιπροσθέτως τα σταθερά αξιόλογα αποτελέσματά μας σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου και Ευρωβουλής δείχνουν ότι οι θέσεις μας έχουν πλατιά απήχηση.

Βέβαια η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι ψεύτικες υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα διαμόρφωσαν ένα κλίμα που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο ο οποίος δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη που έχει, αφήνοντάς την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της πολιτικής και μαζικής πάλης. Οι ψήφοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ να είστε σίγουροι θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στα χωριά, παντού για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους, για την ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Μπροστά μας έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα που θέλουν να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, κόντρα σε άλλες δυνάμεις «κυματοθραύστες» της λαϊκής αγανάκτησης, κόντρα στα διάφορα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα που δηλητηριάζουν τη νεολαία μας και τρέφονται από το ίδιο το σύστημα.

In this article

Join the Conversation