Χαιρετίζω την εκλογή του Benoît Hamon για την υποψηφιότητα του Γαλλικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος! Επικεφαλής του κινήματος των «Les frondeurs» (Οι εξεγερμένοι). Επί της ουσίας, η εξουσία του Σοσιαλιστικού κόμματος, πέρασε στη ριζοσπαστική πτέρυγα.
Είναι η τελευταία ελπίδα να γλιτώσει η Γαλλία από το Εθνικό Μέτωπο και η Ευρώπη από τη διάλυση της λιτότητας της Ευρωδεξιάς. Αν συνυπολογίσει κανείς την κυβέρνηση συνασπισμού στην Πορτογαλία και την υποψηφιότητα Σουλτς για την Γερμανία (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεργαστεί με την Μέρκελ αλλά με τους πράσινους και την Αριστερά) το βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ πριν την εξουσία για προοδευτικό ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη είναι ακόμα εν ισχύ.
Σε αυτό βοηθά τα μέγιστα και η 2η σύνοδος των χωρών του Νότου που έγινε στη Λισσαβόνα με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Κινήσεις υψηλής πολιτικής διπλωματίας που αν ήταν εφικτό να γίνουν πιο νωρίς το 2015 θα είχαμε αποφύγει τα τελεσίγραφα. Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Υ.Γ. : Οι δικοί μας των φιεστών της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα τα έμαθαν τα νέα, ή… ακόμα ανάβουν κεριά στον μεταρρυθμιστικό οίστρο του κ. Μητσοτάκη και στην διαπλοκή?
Join the Conversation