Ανέλαβε τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας

Μεχρι την εκλογή νέου Μητροπολίτη στις 9 Σεπτέμβρη

Ο μαχητικός Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο διάδοχος του αλησμόνητου Σεβαστιανού, ανέλαβε τοποτηρητής της Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας μέχρι την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, που θα εκλέξει η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου στις 9 Οκτωβρίου.

Είναι ο αρχαιότερος στα πρεσβεία αρχιερωσύνης από τους όμορους Μητροπολίτες και όπως προβλέπεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον όρισε τοποτηρητή στη Μητρόπολη Παραμυθίας, μετά την παραίτηση του Μητροπολίτου πρώην Παραμυθίας Τίτου και την έκδοση του ΦΕΚ της πλήρωσης της καινής θέσης.

Ενημερώθηκαν αρμοδίως οι κληρικοί της Μητροπόλεως Παραμυθίας να μνημονεύουν το όνομά του στις ακολουθίες.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης πρώην Παραμυθίας Τίτος είχε παραδώσει την Μητρόπολη Κονίτσης στον Μητροπολίτη Ανδρέα, το 1995, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κονίτσης, μετά την εκδημία, τον Δεκέμβριο του 1994, του Μητροπολίτου Σεβαστιανού, που είχε αναδειχθεί σε σύμβολο της Ελληνορθοδοξίας.

Τώρα ο Μητροπολίτης Ανδρέας ως Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Παραμυθίας θα παραδώσει τη Μητρόπολη στον διάδοχο του κ. Τίτου.

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης είναι γνωστός στην περιοχή της Μητρόπολης Παραμυθίας για τον αγώνα του υπέρ των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, αλλά και για την προσπάθειά του να απαντηθούν τα ανιστόρητα ψεύδη των Τσάμηδων και οι προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος της Θεσπρωτίας.

π. Ηλίας Μάκος

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!