Στη Παραμυθιά βρεθηκε σημερα κινητή μονάδα ενημέρωσης για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015, κινητή μονάδα του υπουργείου Υγείας βρέθηκε σήμερα στην Παραμυθιά, στο κέντρο υγείας και στο Δημοτικό σχολειο Βούλγαρη, από...

 

Οι γυναίκες στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα, σύμφωνα και με τις Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες, είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι όλες οι γυναίκες των ηλικιών αυτών να εξετάζονται κάθε τρία χρόνια, όταν έχουν φυσιολογικό τεστ ΠΑΠ.

Από τις 10 Οκτωβρίου ξεκίνησε μια περιοδεία «Κινητών Μονάδων Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2011. Σε αυτό το διάστημα οι κινητές μονάδες θα βρεθούν σε 132 Κέντρα Υγείας δήμων, σε όλη την επικράτεια. Πρώτος καρκίνος-στόχος είναι ο καρκίνος του τραχήλου: με αφορμή την παρουσία των Κινητών Μονάδων και τη διανομή ενημερωτικού υλικού, οι γυναίκες προσκαλούνται να κάνουν δωρεάν τεστ Παπανικολάου. Κύριο μέλημα του προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

In this article

Join the Conversation