Φωτογραφίες από την κατασκευή του πηγαδιού της λαϊκής

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν από τον φακό του Ζιάγκου Κωνσταντίνου, την πορεία κατασκευής του πηγαδιού στην λαϊκή αγορά. Το πηγάδι προβλέπεται να είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα...

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν από τον φακό του Ζιάγκου Κωνσταντίνου, την πορεία κατασκευής του πηγαδιού στην λαϊκή αγορά.

Το πηγάδι προβλέπεται να είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται υλικά παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του παλιού πηγαδιού καθώς και των γύρω κτισμάτων.

Ενέργειες που πραγματοποιούνται με σκοπό τη διάσωση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, είναι απαραίτητες και θα πρέπει να συνδράμουμε στις όποιες προσπάθειες αναδεικνύουν την πολιτισμική μας ιστορία.

Το συγκεκριμένο πηγάδι αποτελούσε σημείο αναφοράς για την Παραμυθιά και βρίσκεται χαραγμένο στην μνήμη όλων όσων το έζησαν. Η καταστροφή του (όπως και μιας σειράς κτισμάτων, βρυσών κλπ) καθώς και ο αποχαρακτηρισμός της Παραμυθιάς από παραδοσιακός οικισμός, αποδεικνύεται πως ήταν ένα λάθος το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί. 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!