Το φιλοζωικό σωματείο απαντά σε δημοτικό συμβουλο

Απάντηση Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας στις απόψεις που εκφράστηκαν στο Δημ. Συμβούλιο Παραμυθιάς. Δε θα αναφέρουμε σκόπιμα το όνομα του δημοτικού συμβούλου, καθώς αυτό που μας ενοχλεί και μας...

Αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο βρίσκονται 10 σκυλιά, των οποίων ο αριθμός αυξομειώνεται, καθώς κάποια υιοθετούνται, κάποια παρανόμως εγκαταλείπονται από ιδιώτες, κάποια αναρρώνουν από στείρωση, κάποια έχουν μόνιμη αναπηρία που δεν τους επιτρέπει να γυρίσουν πίσω στο δρόμο γιατί δε μπορούν να επιβιώσουν. Τα σκυλιά αυτά ταΐζονται και καθαρίζονται καθημερινά και αποκλειστικά από εθελοντές του σωματείου και οι τροφές αγοράζονται με δικά τους έξοδα. Το πιάσιμο των σκυλιών και η μεταφορά τους από και προς το καταφύγιο κατά την ημέρα της στείρωσης γίνεται επίσης από τους εθελοντές. Για να μην περιαυτολογούμε και μακρηγορούμε όποιος θέλει να δει τι συμβαίνει πραγματικά τον καλούμε να έρθει να δει από κοντά και να βοηθήσει. Οι δυνάμεις εξάλλου είναι λιγοστές καθώς οι εθελοντές μας δεν είναι υπάλληλοι αλλά άνθρωποι με υποχρεώσεις και προσωπική ζωή. Δημοσιεύτηκε η έκκληση μας για βοήθεια πριν λίγες μέρες εξάλλου.

Τέλος επισημαίνουμε ενδεικτικά, για προσωπικό προβληματισμό δικό σας, ότι στο ΚΤΕΛ δεν υπάρχουν μόνιμα σκυλιά αλλά υπήρχαν 5 κουταβάκια που κάποιος τα παράτησε. Επίσης ο αριθμός των σκυλιών μες στην πόλη είναι σαφώς κατώτερος από 30 και τέλος 2 από τα σκυλιά που όσοι τα γνωρίζουν ξέρουν πόσο ήρεμα είναι (μπέμπα και βούδας) τα βρίσκουμε συνέχεια χτυπημένα από ανθρώπινο χέρι και αναγκαζόμαστε να τα παίρνουμε στο καταφύγιο λίγες μέρες για να ηρεμίσουν.

Τελικά ποια λύση προτείνεται αφού αναιρείται τόσο αυθαίρετα η προσπάθεια των εθελοντών και αγνοούνται βασικά πράγματα που στις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι δεδομένα; Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχουν ζώα στο περιβάλλον μια πόλης(ή χωριού) ή να συμβιώνουν αρμονικά με τον άνθρωπο και ποιο από τα δύο είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς? Είναι σωστό να τα στειρώνουμε και να τα φροντίζουμε όλοι από λίγο (κάτι που επιστημονικά εξαλείφει την επιθετικότητα τους και περιορίζει την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους) ή να τα θανατώνουμε βάναυσα και βάρβαρα?

 

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article

Join the Conversation