Αντώνης Μπέζας: Η πολιτική αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και συστημική. Και αυτό είναι, κατά βάση, το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών: Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για...

Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να επιβιώσει με μια φορολογία που να τον πνίγει. Δεν μπορείς να έχεις επενδύσεις στην χώρα όταν δίπλα σου η Βουλγαρία και η Τουρκία φορολογούν τα νομικά πρόσωπα στο ¼ της Ελλάδας και εσύ εξαγγέλλεις ότι θα φορολογήσεις ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις για να αντλήσεις έσοδα και να αντιμετωπίσεις τα ελλείμματά σου.

Ούτε δημιουργείται φιλικό κλίμα προς την επιχειρηματικότητα όταν εξαγγέλλεις ότι «θα επιστρέψουν στο Δημόσιο οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ κλπ) και ότι θα παραμείνουν στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, όπως λιμάνια αεροδρόμια και ναυπηγεία». Είναι δυνατόν με τέτοιες πολιτικές να υπάρξει ντόπιος ή ξένος επενδυτής που να επενδύσει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια; Οι λεονταρισμοί και η επικίνδυνη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας στο διεθνές περιβάλλον και έχουν εντείνει το αίσθημα της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι «χαϊδεύουν τα αφτιά» των ανέργων και των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση, όταν είναι βέβαιο ότι οι πολιτικές τους όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν την ανεργία αλλά, εντελώς αντίθετα, θα την οδηγήσουν σε έκρηξη.

 

Αντώνης Μπέζας

Εφημερίδα REAL

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!