Υπέρ Μεϊμαράκη ο Βασίλης Γιόγιακας

Κίνημα υποστήριξης προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκδηλώθηκε από χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς 57 από τους 76 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών...

Κίνημα υποστήριξης προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκδηλώθηκε από χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς 57 από τους 76 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, υπογράφουν κείμενο με το οποίο τάσσονται υπέρ της παραμονής του Β. Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

Το κείμενο, υποστηρίζει πως «για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να επανέλθει η χώρα στην ομαλότητα και στην κανονικότητα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει σταθερή και απερίσπαστη για να επιτελέσει αποτελεσματικά τη θεσμική και πολιτική αποστολή της», και για τους λόγους αυτούς «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική εξουσιοδότηση και δημοκρατική νομιμοποίηση για να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να εκπροσωπεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ιδιαίτερα όταν ενδέχεται να υπάρξουν απρόβλεπτες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των υπογραφόντων δεν είναι βουλευτές που έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της άμεσης εκκίνησης των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ το κείμενο δεν υπογράφει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να εισηγηθεί στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, που συνεδριάζει την Παρασκευή, να διεξαχθεί η εκλογή του νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου από τη βάση του κόμματος.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!